vrijdag 19 september 2014

Infoflash 3 #SO2014

Deze laatste wedstrijddag werd voor Benjamin misschien wel de belangrijkste. Het begon al vroeg met om 10 u bezoek van Koningin Mathilde. Alle atleten keken vol ongeduld uit naar dit toch wel speciale bezoek. De eerste dagen zien ze quasi geen kat en dan op de laatste dag zit de volledige gemeenschap van Mol met alle basisschoolkinderen in de tribune. Dit bracht de nodige commotie met zich mee en als de koningin terug weg was duurde het toch even voordat alles terug in zijn plooi viel.
Voor Benjamin was het spannend afwachten. De medaillekans was een alles of niets moment geworden. Om 14.26 u moesten ze aantreden in de snelste reeks van de 4 x 100 m met Duitsland en Malta als grote tegenstrevers.
Een uurtje ervoor werd Benjamin vakkundig gemasseerd en getaped door Frederic die zijn ervaring als marathonloper en soigneur bij BMC wielrennen te dienste van onze atleten stelde. Onze grootste vrees was dat de blessures van Benjamin en Michael zouden kunnen verergeren tijdens deze krachtinspanning.
Alle voorbereidingen, van april 2013 tot op vandaag, werden toegespitst op deze ultieme ploegprestatie, 4 zeer jonge en getalenteerde G-atleten die een laatste maal zouden schitteren op deze Europese spelen.
En alles zat mee. Ze lieten de tegenstanders geen kans en na 49.86 sec was de gouden plak een feit.
De ultieme bekroning voor een sporter maar ook een enorme druk die van de schouders van alle coaches & begeleiders viel.
Dit was een prachtige afsluiter van deze spelen !

Athletics/Track and Field - AT 4X100M Relay - SO Belgium 01

Casteels, Bart
De Ruyck, Michael
Jacobs, Thomas
Leniere, Benjamin

AT 4X100M Relay Division M3
Score: 0 min, 49.86 sec
1st Place
FINAL ROUND
Date: 19 September






 

2 opmerkingen:

  1. Proficiat. Toch een goed einde en een moment om te koesteren. Neem er de nodige tijd voor om na te genieten. Mooie reportage gezien op Canvas betreffende de Belgen op de spelen. Moet een goed gevoel geven om daar deel van uit te maken.
    Veel succes en geniet van de slotceremonie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superprestatie Benjamin!
    En een hele dikke proficiat trouwens aan alle Hermesatleten! Ze hebben dat super gedaan!

    Familie Algoet- Simons

    BeantwoordenVerwijderen